Tango Results

Xiaomi Redmi 4 to Go on Sale in India Today via Amazon, Mi.com

Xiaomi Redmi 4 to Go on Sale in India Today via Amazon, Mi.com

 

Xiaomi Redmi 4 to Go on Sale in India Today via Amazon, Mi.com

Xiaomi redmi 4 (Review) will be sold in India at 12 IST Tuesday through Amazon India and Mi.com. It should be remembered that the smartphone was launched in India earlier this month, starting at Rs. 6,999. It will be available in two variants of color in the country – Mate Black and Gold elegant.

Price Xiaomi redmi 4 India starts at Rs. 6999 to 2 GB RAM and the 16 GB storage variant integrated with 3GB RAM and the 32GB storage variant integrated a price of Rs. 8 999 RAM and 4 GB of storage and the 64 GB variant integrated at a price of Rs. 10999. In particular, the last variant will not be available for purchase in the country in June.

Although this is the second sale of Xiaomi redmi 4 in India, Amazon India always shows the launch of Xiaomi offers redmi 4. These include discounts on the MI cases (up to Rs. 349 to Rs. 499) up to Rs. 5000 on GoIbibo flights and hotel reservations and Rs. 200 credits in the Kindle application. The company also detailed the data that they offer free of 45 GB of Vodafone. Redmi 4 buyers will buy a package or a 4G data plan of 1 GB or more and get 9 GB of free data for up to five recharges or monthly rentals. Mi.com On the other hand, the company offers 10% on all SuperCash Mi MobiKwik products and 5% refund on EMI with OSE credit card.

Xiaomi redmi 4 specifications
The Indian variant Xiaomi redmi 4 is powered by Snapdragon 435 SoC, which is approaching the 4X redmi which was launched on the national market Xiaomi in February. Dual-SIM (micro + Nano) Xiaomi redmi 4 runs the MluI 8 based on Android 6.0.1 marshmallow. It includes an all metal body and a fingerprint sensor on the back panel. It has a HD 5 inch screen (720×1280 pixels) 2.5D curved glass.

Redmi the camera 4 on the back has a 13 megapixel sensor with f / 2.0, PDAF and LED flash. On the front, it carries a 5 megapixel front camera with f / 2.2. The built-in Xiaomi redmi 4 storage is expandable by microSD card (up to 128GB).

Connectivity options include Redmi 4 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, GPS / A-GPS, micro-USB with OTG, Bluetooth v4.1 and 3.5 mm audio. It also comprises an infrared sensor. Measures 139.2×69.6.x8.6mm and weighs 150 grams. It is powered by a 4100 mAh battery.

Xiaomi offers many software features on the redmi 4 smartphone. These include locking application (fingerprints and fingerprints for locking applications), second space (for multi-account profiles) and Dual Applications (allowing WhatsApp users to simultaneously use two Different accounts). A special beta preview of nougat based on Android MIUI will be available to the users ready to use. The on-board infrared sensor allows you to use your smartphone as a universal remote control.

S.S.C. COMBINED GRADUATE LEVEL (Tier-1) EXAM., 2015 (Held on 9-8-2015) General Awareness ’ (Ist-Shift)

  1. Allantois of Embryo helps in—
  • Respiration
  • Excretion
  • Protection
  • Digestion
  1. Which one of the following animals belongs to mollusca ?
  • Hare (B) Hydra

(C) Hyla      (D) Haliotis

  1. Outside the nucleus DNA is found in—
  • Mitochondria
  • Ribosome
  • Endoplasmic reticulum
  • Golgi bodies
  1. Animal protein is called first class protein because it is—
  • Delicious in taste
  • Cheaper in the market
  • Rich in essential amino acids
  • Easily digestible
  1. It is easy to burst a gas-filled balloon with a needle than with a nail. It is because—
  • Nail exerts more pressure than needle on the balloon
  • Needle exerts more pressure than nail on the balloon
  • Gas is reactive with the needle
  • Nail is more longer than needle
  1. The velocity of sound in moist air is more than in dry air because the moist air has—
  • Less pressure than dry air
  • More pressure than dry air
  • More density than dry air
  • Less density than dry air
  1. X-rays can be used—
  • To detect heart diseases
  • To detect defects in precious stones and diamonds
  • To detect gold under the earth
  • For cutting and welding of metals
  1. Ice is packed in saw dust because—
  • Saw dust is poor conductor of heat
  • Saw dust is a good conduc­tor of heat
  • Saw dust does not stick to the ice
  • Saw dust will not get melted easily
  1. What is used to identify whether a data word has an odd or even number of I’s ?
  • Sign bit (B) Zero bit (C) Parity bit (D) Carry bit
  1. Rearranging and allocating space in memory to provide for multi­ple computing tasks is called—
  • Multiprogramming
  • Multitasking
  • Memory Management
  • Networking
  1. What happens when a drop of glycerol is added to crushed KMnC>4 spread on a paper ?
  • There is a violent explosion
  • There is no reaction
  • The paper ignites
  • There is a crackling sound
  1. Most commonly used bleaching agent is—
  • Alcohol
  • Carbon dioxide
  • Chlorine
  • Sodium chloride
  1. The least penetrating power ray is—
  • a-Ray (B) p-Ray

(C) “/-Ray  (D) X-Ray

  1. Hydrogen peroxide is an effec­tive sterilizing agent. Which one of the following product results when it readily loses active oxygen ?
  • Water
  • Hydrogen
  • Ozone
  • Nasant Hydrogen
  1. The maximum fixation of solar energy is done by—
  • Bacteria
  • Fungi
  • Green plants
  • Protozoa
  1. The term ‘brown air’ is used for—
  • Photochemical smog
  • Sulfurous smog
  • Industrial smog
  • Acid fumes
  1. Which of the following is FALSE with respect to rain water har­vesting ?
  • It helps raising water table
  • It helps meet rising water demand
  • It increases run-off losses
  • It is a device of water con­servation
  1. Peroxyacetyl nitrate is a—
  • Plant hormone
  • Vitamin
  • Secondary pollutant
  • Acidic dye
  1. Which of the following river does not originate in Indian territory ?
  • Mahanadi
  • Brahmaputra
  • Satluj
  • Ganga
  1. To whom the line ‘A thing of beauty is a joy for ever’ is attributed ?
  • John Keats
  • Charles Dickens
  • Jonathan Swift
  • William Wordsworth
  1. The birthday of which of the following leaders is celebrated as ‘Teachers Day’ in India ?
  • Rajendra Prasad
  • Radhakrishnan
  • Rajgopalachari
  • Lala Lajpat Rai
  1. The award given for outstanding performance in sports is—
  • Bharat Ratna
  • Padma Shri Award
  • Arjuna Award
  • Dronacharya Award
  1. Which hill station’s name means ‘place of the thunderbolt’ ?
  • Shillong
  • Oottacamand
  • Darjeeling
  • Gangtok
  1. The ship building yard-Mazgaon Dock is located at—
  • Kochi
  • Kolkata
  • Mumbai
  • Vishakhapatnam
  1. Electric current is measured using which of the following instru­ment ?
  • Voltmeter
  • Anemometer
  • Wattmeter
  • Ammeter
  1. ‘Agha Khan Cup’ is related with which of the following sport event ?
  • Cricket
  • Hockey
  • Table Tennis
  • Football
  1. Where was the first conference of SAARC (South Asian Associa­tion for Regional Cooperation) held ?
  • Dhaka (B) New Delhi (C) Colombo (D) Kathmandu
  1. Which among the following is not a Bretton Woods Institution ?
  • International Monetary Fund (IMF)
  • World Bank
  • Organisation of Economic Cooperation and Development (O.E.C.D.)
  • None of these •
  1. Equilibrium price in the market is determined by the—
  • equality between total cost and total revenue
  • equality between average cost and average revenue
  • equality between marginal cost and marginal revenue
  • equality between marginal cost and average cost
  1. In the national context which of the following indicates Macro Approach ?
  • Sales of Bata Shoe Company
  • Exports of Mangoes to U.K.
  • Income from Railways
  • Inflation in India
  1. Internal economies—
  • arise in an economy as it makes progress
  • accrue to a firm when it expands its output
  • arise when there is expan­sion in internal trade
  • arise when there is expan­sion in an industry
  1. One of the features of a free market economy is—
  • public ownership of factors of production
  • rationing and price control
  • consumer’s sovereignty
  • active state intervention
  1. Gross National Product – Depre­ciation Allowance = ?
  • Gross Domestic Product
  • Personal Income
  • Net National Product
  • Per Capita Income
  1. The Panchayat Samiti remains accountable for its functions to—
  • The Gram Panchayats and Gram Sabhas
  • Zilla Parishads
  • Anchal Panchayats
  • Janpad Panchayats
  1. The legislature gains a priority over the executive in—
  • A Federal Government
  • An Authoritarian Govern­ment
  • A Parliamentary Govern­ment
  • A Presidential Government
  1. The legislature in a democratic country can influence public opinion by—
  • Granting rights
  • Enacting non-controversial laws
  • Defining the duties of the citizens
  • Focusing attention on public issues
  1. If the President wants to resign from his office, he may do so by writing to the—
  • Vice President
  • Chief Justice of India
  • Prime Minister
  • Speaker of Lok Sabha
  1. Which of the following is not a Union Territory ?
  • Lakshadweep
  • Puducherry
  • Nagaland
  • Dadra and Nagar Haveli
  1. The greatest king of the Pratihara dynasty was—
  • Bhoj (Mihir-Bhoj)
  • J
  • Dantidurga
  • Nagbhatta II
  • Vatsaraj
  1. In 1939 Subhash Chandra Bose was elected as President of the Congress Party defeating—
  • Jawaharlal Nehru
  • Maulana Abul Kalam Azad
  • B. Patel
  • Pattabhi Sitharamayya
  1. Jallianwala incident took place at—

(A) Lucknow (B) Surat (C) Amritsar (D) Allahabad

  1. Who was the founder of Lodhi dynasty ?

 

Answers with Hints
  • Sikandar Lodhi
  • Bahlol Lodhi
  • ‘Ibrahim Lodhi
  • Daulat Khan Lodhi
  1. Which one of the following pair is not correctly matched ?
  • Akbar – Todarmal
  • Chanakya – Chandragupta
  • Vikramaditya – Chaitanya
  • Harshvardhan-Hiuen Tsang
  1. The South-East trade winds are attracted towards the Indian sub­continent in the rainy season due to—

/A) the effect of easterlies

  • the effect of Northern-East trade winds
  • the presence of low atmos­pheric pressure over North-West India
  • the development of cyclone over the equator
  1. The ‘graded profile’ of a river course is a—
  • smooth curve in the upper course
  • smooth curve in the middle course
  • smooth curve in the lower course
  • smooth curve from source to mouth
  1. Sink hole is .a phenomenon of
  • Desert (B) Tundra

(C) Karst     (D) Plain

  1. Kerala is famous for the cultiva­tion of—
  2. Coconut
  3. Black-pepper
  4. Rubber
  5. Rice
  • 1, 2 and 4 (B) 2, 3 and 4 (C) land4 (D) 1,2and3
  1. The longest continental Railway in the world is—
  • Trans Siberian Railway
  • Canadian Pacific Railway
  • Canadian National Railway
  • Trans Atlantic Railway
  1. Photoperiodismr affects—
  • Flowering
  • Vegetative growth

 

  • Fruiting
  • All of these
  1. Match the following—

List-1

  • Ascorbic acid
  • Chlorophyll
  • Carotenoid
  • Superoxide dismutase

List-II

  1. Photosynthetic pigment
  2. Quencher
  3. Enzyme
  4. Vitamin-C
(a) (b) (c) (d)
(A) 4 2 1 3
(B) 2 4 1 3
(C) 4 1 3 2
(D) 4 1 2 3

 

 

  1. (B) 2. (D) (A)
  2. (C) Animal milk protein (3-58%) is rich in essential amino acids and hence, it is called first class protein, which contains casein, Albumin and globulin contents; lactose in milk (4-96 to 5-48%); fat (4-14 to 8-63%) and ash (0-67 to 0-85%) in milk protein of animals.
  3. (B) 6. (D) 7. (B) 8. (A) 9. (C)
  4. (C) 11. (C) 12. (C) 13. (A) 14. (A)
  5. (C) 16. (C) 17. (C) 18. (C)
  6. (B) Brahmaputra river (2,990 km length) does not originate in Indian Territory, but its origin is from Tibbat and flow from Tibbat -* India -» Bangladesh (WB), while others – Mahanadi (880 km), Satluz (1440 km) and Ganga (2480 km) rivers are called Himalayan rivers (Indian Terri­tory origin).
  7. (A) England poet ‘John Keats’ wrote this poem “A thing of beauty is a joy for ever” in his book Endymion in 1818.
  8. (B) The ‘Teacher’s Day in India’ is celebrated each year on 5th September on the birthday of Dr. Sarvapalli Radhakrishnan (birth – 5 , 1888, death – in 1975), who was awarded Bharat Ratna and remained President of India (13 May, 1962 to 13 May, 1967),

 

Overall Reform Measures

Economic reform measures have laid the platform for take-off, but remained half-starts. Opposition has stymied the two major legislative initiatives—to relax rules on land acquisition and to create a goods- and-services tax (GST) to replace the current maze of central and state taxes. Sequencing of reforms is equally important. It is often argued that factor markets have largely remained untouched by reforms. People have particularly the labour market in mind. Flexible labour markets always help in generating faster growth. According to Dr. C. Rangarajan “the time for modifying labour markets is when the economy is booming—that is, when the eco­nomy will be able to absorb easily the disruptions, if any, caused in the labour market. Labour will then realise that it stands to gain more by a fast-growing economy than by legis­lative constraints. It is only in a growing economy that new entrants join the labour force in a big way. It avoids the trap of the employed becoming the enemy of the unem­ployed. Thus, while some reforms of the labour market are necessary, they should wait till the economy gathers momentum and moves on to a stronger growth path”.

Social Sector

Prof. Amartya Sen has empha­sised that the market economy does well for industries and agriculture, by and large, with a few exceptions it does not do well for education and healthcare. The important issue is of asymmetric information. This is a very important part in the understanding of any market economy. India is the only country which is trying to get universally educated and universal healthcare through the private sector. Japan, US, Europe, China, Vietnam, Cuba, Hong Kong and Singapore they all saw the importance of the state in making education and health­care widely spread and universal. Educa-tion and healthcare were badly neglected and continue to be so even today. The fact that with an un­healthy, uneducated labour force, it is very difficult to generate income from them and very’ difficult for solidly-shared development growth at a high level to continue. In a

PD/April/2016/94

country where half the population doesn’t have a school to go to, to concentrate on the internet is a bit of a mistake.

Poverty reduction cannot be disassociated from non-performing loans by banks to big business while farmers end their lives, the former said to fuel the wheels of democracy. Without conscious recognition of this tripartite link and resolve to reset it, poverty Is bound to remain the most convenient and used political agenda item. Hopefully, 2016 will end-up showing promised change. Our education and skills development must reach many more than it does. We must improve the delivery of our social schemes and reduce thefts, waste, and improve efficient delivery.

Cooperative Federalism

While pursuing cooperative fede­ralism, regional imbalance should not be overlooked. The growing gap in per capita income between the forward and laggard States is a cause of socio-economic stress. The ‘race to reform’ model does not take into account some factors driving long­term investment preferences : the institutional climate, urban infrastruc­ture and social development. If the Western and Southern States have left their eastern counterparts behind, it is because of their traditionally superior governance, and health and educa­tion facilities.

Financing social sector through Central schemes is a phenomenon of the last one-and-a-half decades. How­ever, while examining the various routes for social sector spending, through earmarked cesses and cen­trally-sponsored schemes in the Indian federal system, States are the primary drivers of social sector spending, be it on health or educa­tion. States’ share in social sector has remained significantly higher than the share of Centre. Over 20 per cent of the social sector expenditure by States is funded by Central transfers. Additional fiscal space given to States by way of increasing their share in the divisible pool, different States are expected to respond differently both in quantitative and qualitative terms. As things stands there has been no perceptible movement towards co­operative federalism.

“Praying without working is faith inaction.”

Employment

The most worrying failure been the absence of job creation the most important thing for government is to find out why m: jobs are not being created. The Sta: worst affected by drought are sdl not benefiting adequately from r MGNREGA. Policymakers sho_ emphasise the provision of adequaa job opportunities as economic grov— would be meaningful and inclus: only if the living standards of eve* Indian were improved. Policies a create more jobs and sharpen : skills of the labour force will needed to take advantage of derri graphic edge.

According to Pranab Bardhan, z output elasticity of employing: (which is the increase in employme for every 1 per cent increase in e: nomic output) is 0-2 per cent, ever ::i the highly labour-intensive serv:. sector. Nearly 30 per cent of Indr in the 5-24 age groups are neither employment nor in education training. India will have a lab.:. force of 568-4 million in 2020, additional 42-9 million people compared to 2015. This present- t unique challenge before polir makers—that of providing more : to the youth.

4-3 million jobs were added the Indian economy during the tv year period 2011-13. The rise formal employment was a mu: more modest rise of 2-7 million permanent workers. Today, close half or 43 per cent of governm; employees are temporary and many as 3.5 million government i have been outsourced to the priv: sector during 2000-12. The gove~ ment sector accounts for 58 per cer of formal sector jobs, but a good – per cent of these are temporary nature.

Ease of Doing Business

The government remains focused on the ease of doing busines Incremental steps to improve tr business climate in India are addr up. There is no point to deflect atter tion away from the many real ga_- in reforms. In the World Bank’s Eas: Doing Business Report for 2015, IncU

 

Scroll To Top